Drie gewonden bij brand in woning Kasteelstraat Vlissingen

De hulpdiensten vannacht in de Kasteelstraat. © Foto: Ronald
- Advertentie -

VLISSINGEN – Drie personen zijn vannacht gewond geraakt bij een woningbrand. In totaal werden 11 personen geëvacueerd. Meerdere bewoners zijn door de ambulancedienst nagekeken.

Om iets over 03.30 uur werd de brand ontdekt en werden de hulpdiensten gebeld. Al snel werd er opgeschaald naar grote brand omdat er meerdere personen in het pand zouden zitten. In totaal werden drie blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet.

- Advertentie -

Drie personen werden door de brandweer uit de woning gered. De brandweer haalde in totaal 11 personen uit hun woningen. Deze mensen werden ter plekke opgevangen. Een aantal van hen is nagekeken door het aanwezige ambulancepersoneel in verband met rookinhalatie. Drie bewoners van het pand waar de brand uitbrak, zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Om 04.10 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Het desbetreffende pand waar de brandhaard zich bevond, heeft een benden- en een bovenwoning, waarvan de benedenwoning in brand stond. Het hele pand is door de brandweer geventileerd maar onbewoonbaar vanwege de schade. De naastgelegen woningen werden door de brandweer gecontroleerd en geventileerd. Hierna konden de bewoners van deze panden weer terugkeren.

Stichting Salvage is ter plekke gekomen om te assisteren met het afhandelen van de schade. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend.

- Advertentie -
Vorig artikelTwee mannen aangehouden voor vernielingen in binnenstad Vlissingen
Volgend artikelGewonde bij steekpartij in woning Vlissingen, één arrestatie
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.