Politie en gemeenten controleren honderden opslagboxen op Walcheren

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Gisteren werd een groot aantal opslagunits in Vlissingen en Middelburg gecontroleerd. Deze controle werd uitgevoerd door de gemeente met gebruikmaking van speurhonden en in samenwerking met de politie en de branchevereniging NSSA (Nederlandse Vereniging voor mini-opslag).

Met hulp van speurhonden werden enkele honderden boxen gecontroleerd. Met het oog op de komende jaarwisseling was bij deze controle extra aandacht voor de opslag van (illegaal) vuurwerk. De honden, die kunnen speuren naar explosieven, vuurwerk, gevaarlijke stoffen, munitie en drugs sloegen bij 5 units aan. Echter na het openen van deze units werden geen van de hierboven genoemde zaken aangetroffen.

- Advertentie -

De leden van de NSSA voeren een actief beleid om onheus gebruik van haar opslagunits te weren en neemt hiervoor allerlei maatregelen. Dit lijkt effect te hebben gezien de resultaten van de controle. De gemeenten, politie en verhuurders kijken dan ook terug op een geslaagde controle.

Gemeenten constateren regelmatig dat opslaglocaties anders in gebruik zijn dan bedoeld of het bestemmingsplan toelaat. Het is niet altijd bekend wat zich hier precies afspeelt. In ernstige gevallen leidt dit tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van buurpanden.

De gezamenlijke acties hebben een dubbel doel. Aan de ene kant het ontdekken en beëindigen van overtredingen en criminele activiteiten en aan de andere kant het weerbaarder maken van verhuurders. Met pandeigenaren wordt gekeken hoe het nog veiliger kan, door bijvoorbeeld het opstellen van een goed huurcontract. Ook is het belangrijk om betalingen altijd via de bank te laten verlopen en om geen zaken te doen zonder dat huurders hun ID-bewijs hebben overlegd. Tot slot worden verhuurders geïnformeerd over de mogelijkheden voor het melden van vermoedens van overtredingen of crimineel gebruik van locaties. Grote, landelijk opererende, verhuurders van opslagruimte, waaronder ALLSAFE Mini Opslag, besteden in samenwerking met de brancheorganisatie NSSA doorgaans ook zelf veel aandacht aan veiligheid. Zowel bij het aannemen van huurders als bij het beveiligen van panden en opslagruimtes gelden strenge veiligheidsmaatregelen. Samen met ondernemers zorgen we hiermee voor een weerbare branche.

- Advertentie -
Vorig artikelSlachtoffer steekpartij Nieuwstraat Vlissingen is 47-jarige man
Volgend artikelGewonde persoon van schip gehaald op Westerschelde
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.