Douane onderschept 1279 kilo cocaïne met straatwaarde van 95 miljoen euro

De onderschepte pakketten drugs. © Foto: Openbaar Ministerie
- Advertentie -

VLISSINGEN-OOST – De Douane heeft vandaag tijdens een controle in de haven van Vlissingen twee containers met in totaal 1279 kilo cocaïne aangetroffen.

Beide containers zijn afkomstig uit Ecuador en via de haven van Antwerpen naar Vlissingen vervoerd. De lading van beide containers bestond uit bananen bestemd voor een bedrijf in Vlissingen. In de eerste container werden 150 kilopakketten aangetroffen. In de tweede container werden 38 balen met in totaal 1129 pakketten aangetroffen. De straatwaarde van de partijen is ruim 95 miljoen euro.

- Advertentie -

Het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen Zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. Het bedrijf in Vlissingen heeft geen betrokkenheid bij de cocaïnesmokkel. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie zoekt eigenaar van gevonden rugzak op strand Ritthem
Volgend artikelAcht bewoners sliepen vannacht elders vanwege brand
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.