Douane onderschept 1279 kilo cocaïne met straatwaarde van 95 miljoen euro

De onderschepte pakketten drugs. © Foto: Openbaar Ministerie
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN-OOST – De Douane heeft vandaag tijdens een controle in de haven van Vlissingen twee containers met in totaal 1279 kilo cocaïne aangetroffen.

Beide containers zijn afkomstig uit Ecuador en via de haven van Antwerpen naar Vlissingen vervoerd. De lading van beide containers bestond uit bananen bestemd voor een bedrijf in Vlissingen. In de eerste container werden 150 kilopakketten aangetroffen. In de tweede container werden 38 balen met in totaal 1129 pakketten aangetroffen. De straatwaarde van de partijen is ruim 95 miljoen euro.

- ADVERTENTIE -

Het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen Zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. Het bedrijf in Vlissingen heeft geen betrokkenheid bij de cocaïnesmokkel. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!