Acht bewoners sliepen vannacht elders vanwege brand

Sommige bewoners werden met een ladderwagen vanaf het balkon geëvacueerd. © Foto: Ronald
- Advertentie -

VLISSINGEN – Acht bewoners hebben vannacht elders geslapen omdat hun woning niet bewoonbaar was vanwege een brand gisteravond in een flatgebouw aan de Vincent van Goghlaan.

Om iets over 19.30 uur brak de brand uit in de kelder van het flatgebouw aan de Vincent van Goghlaan. Vanwege de brand ontstond er forse rookontwikkeling. In totaal werden drie blusvoertuigen en twee ladderwagens opgeroepen. Ook werden meerdere ambulanceteams gewaarschuwd omdat bewoners van de flat rook hebben ingeademd. Om de inzet van de hulpverleners te coördineren werd vrij snel GRIP 1 afgekondigd.

- Advertentie -

Om iets over 20.05 meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat de brand onder controle was maar dat er nog wel sprake was van hevige rookontwikkeling in de portiekflat. Hierdoor konden bewoners het pand niet via het trappenportaal verlaten, daarom werden ladderwagens ingezet om bewoners via hun balkons te evacueren. Meerdere bewoners zijn door de ambulanceteams nagezien. Voor zover bekend is er niemand meegenomen naar het ziekenhuis Geëvacueerde personen werden tijdelijk opgevangen in sporthal Baskensbrug.

Nadat de brand geblust was en het pand geventileerd, konden sommige bewoners nog steeds niet terugkeren naar hun woningen. Volgens de Veiligheidsregio waren de acht huizen in het linkerportiek niet bewoonbaar vannacht. Voor de mensen die niet terug konden, werd opvang georganiseerd als zij dit zelf niet konden regelen. Gemeente Vlissingen heeft samen met woningbouwvereniging L’Escaut en Stichting Salvage deze opvang verzorgd.

Bij de brand in de kelder waren volgens de VRZ autobanden betrokken die in de kelder lagen opgeslagen. Volgens een woordvoerder hebben deze banden de hevige rookontwikkeling in het flatgebouw veroorzaakt. Vandaag zal door de politie en de brandweer gezamenlijk onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van de brand.

- Advertentie -
Vorig artikelDouane onderschept 1279 kilo cocaïne met straatwaarde van 95 miljoen euro
Volgend artikelDouane onderschept 54 kilo cocaïne verstopt in sporttassen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.