Grote woningbrand in centrum Vlissingen

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanavond is in een woning in het centrum van Vlissingen een grote brand uitgebroken. Vrijwel direct werden meerdere brandweerploegen opgeroepen vanwege de opschaling naar grote brand.

Het vuur werd rond 20.15 uur ontdekt in een woning aan de Weteringstraat in Vlissingen. Volgens de Veiligheidsregio is de brand uitslaand en komt er veel rook vrij. Binnen enkele minuten werd er opgeschaald naar grote brand en werden in totaal vijf tankautospuiten, een hoogwerker en een waterwagen opgeroepen. Ook het mobiel medisch team (MMT) uit Rotterdam werd voor deze melding opgeroepen.

- Advertentie -

De brandweer heeft een watertransportsysteem opgebouwd vanaf de jachthaven aan de Zeilmarkt om zo voldoende bluswater te hebben. Hierdoor zijn sommige starten geblokkeerd voor het verkeer. De brandweer zet voorval in om overslag naar buurpanden te voorkomen. De hoogwerker is ingezet om de brand vanaf boven te bestrijden.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is een ambulanceteam “voor de zekerheid” gealarmeerd. De VRZ waarschuwt mensen om uit de rook te blijven en om niet naar de brand te komen kijken.

Rond 23.10 uur meldde de Veiligheidsregio dat het sein ‘brand meester’ is gegeven. De brandweer zal echter nog wel even bezig zijn met nablussen.

- Advertentie -
Vorig artikelFlexteam valt woning in Vlissingen binnen na tip over vuurwapen
Volgend artikelEOD laat explosieven ontploffen op strand Ritthem
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.