Opnieuw drie ‘uithalers’ aangehouden in haven Vlissingen

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

De politie heeft dit weekend in samenwerking met de Douane en de Koninklijke Marechaussee voor de derde keer binnen een week personen aangehouden waarvan het vermoeden bestond dat zij drugs uit een aangemeerd schip wilden gaan halen.

Al enige tijd hielden politie en Douane een schip in de gaten dat aangemeerd lag in de haven van Vlissingen. Na eerdere verijdelde illegale pogingen om het schip te betreden, hield de politie er rekening mee dat er opnieuw personen zouden proberen om illegaal aan boord te gaan. Dat leidde in de afgelopen week al twee keer tot aanhoudingen toen zogenaamde ‘uithalers’ het schip in de nacht benaderden.

- Advertentie -

Vrijdag op zaterdagnacht was het opnieuw raak. Drie mannen klommen over het hek van het havengebied en benaderden het schip. Politie, Douane en Koninklijke Marechaussee controleerde het drietal en hun auto. Daarbij werden lege sporttassen, mobiele telefoons en portofoons aangetroffen. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten. Zij worden dinsdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

In totaal werden afgelopen week negen verdachten aangehouden. Het schip waarop ze het hadden gemunt, is inmiddels vertrokken uit de haven van Vlissingen nadat het zeer zorgvuldig doorzocht werd door de Douane. Daarbij werd geen drugs aangetroffen.

- Advertentie -
Vorig artikelDouane onderschept 449 kilo cocaïne
Volgend artikelPolitie arresteert agressieve winkeldief (43)
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.