Politie: ‘Buitengewoon gevaarlijke situatie’ bij buitenbrand

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

De brandweer heeft vannacht in Vlissingen een felle buitenbrand geblust. De politie heeft via Instagram laten weten dat er sprake was van een buitengewoon gevaarlijke situatie.

De felle buitenbrand werd rond 02.45 uur ontdekt aan de Vlissingse Visserijkade. De melder had volgens de politie gezien dat enkele jongeren een jerrycan op het vuur hadden gegooid. Ook lagen er een aantal gasflessen in het vuur, dat maakte volgens de politie dat er sprake was van een”buitengewoon gevaarlijke situatie”.

- Advertentie -

Toen de brandweer uit Oost-Souburg bezig was met het blussen van de buitenbrand, kwamen twee jongeren aanlopen die tegenover de agenten meermaals ongevraagd verklaarden niets met de brand te maken te hebben. “Op een nabij gelegen viskotter had de jeugd kennelijk een feestje gehad. De twee jongeren durfden hun handen ervoor in het vuur te steken dat zij er niets mee te maken hadden”, aldus de politie.

- Advertentie -
Vorig artikelWielrenner (41) ernstig gewond na botsing met scooterrijder
Volgend artikelPolitie zoekt getuigen van straatroof Schoolstraat Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.