Gevonden lichaam van vermiste zwemmer Vlissingen

Het vaartuig van de politie in de Buitenhaven gistermiddag. © Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Het lichaam dat gisterochtend in de Westerschelde bij Cadzand werd gevonden is van de sinds vorige week vermiste zwemmer bij Vlissingen. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

Gisterochtend om iets over 07.00 uur werd er vanaf de veerboot Vlissingen-Breskens een zichtmelding gedaan van een lichaam. Hierna is direct een zoekactie opstart. De KNRM-reddingboot Zeemanshoop (Breskens) zocht samen met een politiehelikopter, een politievaartuig van de Landelijke Eenheid en de Maeslant van Rijkswaterstaat.

- Advertentie -

Een politiewoordvoerder bevestigde gisteren rond 11.00 uur tegen deze website dat na een tweede zichtmelding door een vissersbootje, het lichaam ter hoogte van Cadzand werd aangetroffen. De P41 van de politie heeft het lichaam vervolgens geborgen en rond 11.45 uur via de Poseidonstijger in de Buitenhaven van Vlissingen aan wal gebracht. Hier stonden medewerkers van de forensische opsporing klaar om aan boort te komen en onderzoek te doen. Hierna is het lichaam voor onderzoek weggebracht.

De politie liet vanmorgen via Twitter weten dat het slachtoffer een 32-jarige man uit Syrië is en dat hij inderdaad de zwemmer is die vorige week vermist raakte. De man verbleef in een asielzoekerscentrum in Zeeland. Een politiewoordvoerder laat weten dat tijdens sectie op het lichaam geen sporen van letsel zijn gevonden. De precieze oorzaak van de verdrinking is nog niet duidelijk.

Zie ook:
Lichaam gezien vanaf de veerboot, zoekactie op Westerschelde (16-08-2023)
Politie gaat sonar inzetten bij zoektocht naar vermiste zwemmer Vlissingen (11-08-2023)
Hulpdiensten zoeken naar vermiste zwemmer bij Nollehoofd (10-08-2023)

- Advertentie -
Vorig artikelBrandstof gestolen uit meerdere voertuigen, politie zoekt getuigen
Volgend artikelBrandweer blust binnenbrand in portiekwoning Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.