Groep mannen op de vuist bij woning: één persoon naar het ziekenhuis

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Bij een woning aan de Dokter Gallandatstraat heeft zondagavond laat een schermutseling plaatsgevonden tussen enkele Poolse mannen en hun Roemeense buren. Een van de Polen werd naar het ziekenhuis afgevoerd, de Roemenen bleven achter met een kapotgetrapte voordeur.

Terwijl de gewonde persoon in de ambulance verzorging kreeg en zijn eveneens Poolse huisgenoot op de stoep lag, verklaarde een Roemeen wat er volgens hem gebeurd was. Een van zijn kersverse Poolse buren, in hetzelfde pand maar dan op de begane grond, met eigen voordeur, zou in kennelijke staat de toegang van de Roemenen (bovenverdieping) opengetrapt hebben onder het roepen van “I want to fight with you because you’re big”. Een tweede Pool trachtte zijn landgenoot op andere gedachten te brengen, de Roemenen probeerden op de trap het tweetal naar beneden te krijgen, er vielen rake klappen.

- Advertentie -

De Roemenen belden 112. Binnen korte tijd stonden er vier eenheden politie en een ambulance voor de woning. Een van de Polen werd in de ambulance verzorgd en zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er kwam nog een ambulance, voor de Poolse man die de voordeur opengetrapt had en languit op de stoep lag, maar het advies van de ambulance-medewerkers was dat hij naar bed ging voor een gezonde nachtrust. De politie sprak met alle betrokkenen voor zover mogelijk (deels in het Engels, deels in het Nederlands) en besloot geen aanhoudingen te verrichten.

Intussen maakten de Roemenen zich vooral zorgen om represailles van Poolse zijde (“Zij hebben veel meer mensen hier”) en mogelijke problemen met de huisbaas en de werkgever. Maandagochtend om vijf uur gaan ze naar hun werk, tot die tijd moeten ze nog hun deur repareren.

- Advertentie -
Vorig artikelGewonde bij kettingbotsing tussen vier auto’s in Vlissingen
Volgend artikelPolitie neemt autobestuurder mee na botsing op parkeerterrein
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).