Toeristen mishandelen kitten op Badstrand, politie maakt verbaal op

De mishandelde kitten. © Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

Aan het einde van de middag kreeg de politie een melding dat er een kat mishandeld zou worden op het Badstrand. Volgens de politie op social media werd er met het beestje overgegooid.

Boa’s van de gemeente waren als eerste ter plaatse. Als snel bleek uit hun onderzoek dat er inderdaad sprake was van dierenmishandeling. Agenten hebben verschillende getuigen gehoord die los van elkaar verklaarden dat er zeer onzorgvuldig met de kitten werd omgegaan. “Er zou onder andere overgegooid zijn met het beestje”, aldus de politie op social media. Ook zou de kitten zijn ondergedompeld in zee volgens een bericht van Stichting Dierenwelzijn Zeeland op Facebook.

- Advertentie -

“Sowieso hoort een kitten niet op het strand thuis met 30 graden en ook nog zonder enige bescherming tegen de zon”, aldus de politie. De kat is in beslag genomen en tegen de verdachten, een groep Franstalige toeristen, is proces verbaal opgemaakt. Volgens de politie krijgt de eigenaar de kitten niet terug.

Stichting Dierenwelzijn Zeeland heeft de kitten meegenomen en laten nakijken door een dierenarts. Het beestje vertoonde uitputtingsverschijnselen en moet nu vooral rust hebben, zo laat de politie weten.

- Advertentie -
Vorig artikelVoetganger aangereden door scooterrijder op Aagje Dekenstraat
Volgend artikelPolitie en douane zoeken verdachte na ruzie op Boulevard
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.