Gewonde bij keukenbrand in bovenwoning centrum Vlissingen

De brandweer in de Walstraat vanmiddag. © Foto: Brandon Bakker
- Advertentie -

De brandweer is vanmiddag met behoorlijk wat materieel uitgerukt voor een keukenbrand in het centrum van Vlissingen. Eén persoon ademde rook in en liep brandwonden op.

De brandweer werd even na 15.00 uur opgeroepen voor een binnenbrand in een woning aan de Vrouwestraat in Vlissingen. Omdat onduidelijk was of er nog mensen in de woning waren, schaalde de brandweer vrij snel op naar het sein ‘middelbrand’. Twee tankautospuiten, een ladderwagen en een ambulance werden opgeroepen. Uiteindelijk bleken alle personen de woning op tijd te hebben kunnen verlaten.

- Advertentie -

De brandhaard bleek zich te bevinden in de keuken van een bovenwoning. De brandweer had het vuur heel snel onder controle en kon daarna het pand gaan ventileren. De naastgelegen woningen zijn door de brandweer gecontroleerd op eventuele rook. Stichting Salvage is ter plaatse geweest om te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland ademde één persoon rook in en liep deze brandwonden op. Het slachtoffer is ter plekke door een verpleegkundige van de ambulance behandeld.

- Advertentie -
Vorig artikelScooterrijdster lichtgewond bij ongeval Vlissingen
Volgend artikelVier uithalers aangehouden in havengebied, één zwaargewonde
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.