Persoon gewond naar ziekenhuis na flatbrand in Vlissingen

Bewoners werden opgevangen in politieauto’s. © Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

In de nacht van zaterdag op zondag brak er brand uit in een flatwoning in Vlissingen. Een bewoner is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 03.30 uur werden bewoners van een flat aan de Troelstraweg opgeschrikt door een brandalarm. De bewoners zagen bij het verlaten van de woning rook op de gang, de brandweer werd vervolgens gebeld.

- Advertentie -

Vanwege de omvang schaalde de brandweer binnen 15 minuten op naar middelbrand. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker werden ter plekke gestuurd. Toen de brandweer het pand verkende, werd in een woning op de derde etage brand ontdekt. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio woedde de brand in de keuken van de woning.

Eén persoon, vermoedelijk de bewoner, ademde rook in en is door de brandweer uit de woning gehaald. Het slachtoffer is vervolgens overgedragen aan de ambulancedienst. Zij hebben de bewoner vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Een bovenliggende woning heeft volgens de brandweer ook rook- en roetschade opgelopen als gevolg van de brand. De bewoners van andere woningen zijn in de tussentijd opgevangen in politieauto’s. Zij mochten na het blussen weer terug naar huis.

- Advertentie -
Vorig artikelOorzaak dodelijke brand Anjelierenlaan is noodlottig ongeval
Volgend artikelArrestatieteam pakt verdachte op van schietincident Havenweg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.