Daling in aantal inzetten brandweer tijdens jaarwisseling gemeente Vlissingen

In Bossenburgh werd een hoop afval in brand gestoken. © Foto: Brandon Bakker / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De brandweer is tijdens de jaarwisseling minder vaak ingezet dan vorig jaar. Dat blijkt uit zojuist gepubliceerde cijfers van de Veiligheidsregio. Het gaat om 16 inzetten, vorig jaar waren dit er 19.

De meldingen betroffen met name kleine brandjes in containers en afval wat brandde op straat. Er hoefde niet te worden opgeschaald.

- Advertentie -

In heel Zeeland is qua brandweerinzetten ook een daling te zien. Vorige jaarwisseling rukte de brandweer in heel Zeeland maar liefst 80 keer uit. Deze jaarwisseling was dat fors minder, namelijk 62 keer. Bekijk hier een kaart met alle (bekende) brandweerinzetten in de gemeente Vlissingen.

Volgens de Veiligheidsregio is geen agressie of geweld tegen de brandweerpersoneel gebruikt. Wel werden in Vlissingen zeker twee personen aangehouden voor belediging van een agent en voor de Algemene Plaatselijke Verordening (AVP). De aanhoudingen vonden plaats in de wijk Bossenburgh.

Op nieuwjaarsochtend ging het in het Middengebied echter mis. Hier vond een schietincident plaats. De politie is gestart met een buurtonderzoek.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie zoekt getuigen van schietincident op nieuwjaarsochtend
Volgend artikelPolitie: gewonde bij schietincident Middengebied Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.