Politie: Woningbrand Westerzicht mogelijk aangestoken

© Foto: Brandon Bakker / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De politie heeft gisteravond een 48-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn woning. De brand brak gisteravond uit op de zolder van de woning. Niemand raakte gewond.

De hulpdiensten werden dinsdagavond rond 21.15 uur gealarmeerd voor een uitslaande brand in een woning aan de Westerzicht. Binnen enkele minuten na de eerste melding werd het sein ‘middelbrand’ gegeven. In totaal kwamen twee blusvoertuigen en een ladderwagen ter plaatse. Omstreeks 21.45 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’ maar was nog wel enige tijd bezig met nacontrole en ventilatie.

- Advertentie -

De 48-jarige bewoner bleef ongedeerd. Omdat het vermoeden is dat er sprake is van brandstichting, heeft de politie de bewoner aangehouden. Hij zit voorlopig vast voor verhoor en verder onderzoek.

In dezelfde woning werd eind september vorig jaar een verwarde man door een arrestatieteam uit de woning gehaald omdat hij zichzelf iets dreigde aan te doen. Hij draaide onder meer de gaskraan open.

Zie ook:
Brandweer blust uitslaande woningbrand in Westerzicht (23-01-2024)

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer blust uitslaande woningbrand in Westerzicht
Volgend artikelVerdachte opgepakt voor bankhelpdeskfraude
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.