Brandweer blust uitslaande woningbrand in Westerzicht

© Foto: Brandon Bakker / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De hulpdiensten zijn vanavond ingezet in Westerzicht voor een uitslaande woningbrand. Volgens de Veiligheidsregio woedde de brand op de zolder van de woning.

De melding van de brand kwam rond 21.10 uur binnen. Direct werden een blusvoertuig en een ladderwagen van de brandweer opgeroepen. Omdat de omvang van de brand groter bleek dan gedacht, werd enkele minuten later het sein ‘middelbrand’ gegeven en werd er nog een blusvoertuig opgeroepen.

- Advertentie -

Volgens de Veiligheidsregio bevond de vuurhaard zich op de zolder van de woning en was de brand enige tijd uitslaand. Omdat er bij de brand behoorlijk wat rook vrijkwam, zette de politie de straat af en werden mensen op straat weggestuurd. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio was er niemand in de woning aanwezig. Voor zover bekend zijn er dus ook geen gewonden.

Om 21.50 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer zal nog even bezig zijn met na-verkennen en ventileren. De woningcorporatie komt ter plekke voor afhandeling van de schade. De naastgelegen woning heeft roetschade, hiervoor is Stichting Salvage opgeroepen.

In de woning waar de brand vanavond woedde werd in september vorig jaar een verwarde man door een arrestatieteam uit de woning gehaald. De man dreigde zichzelf iets aan te doen door de woning op te blazen. Hij draaide ondermeer de gaskraan openen. Of de brand is aangestoken is niet bekend.

- Advertentie -
Vorig artikelMogelijke uithalers aangehouden in havengebied
Volgend artikelPolitie: Woningbrand Westerzicht mogelijk aangestoken
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.