Ruim 400 voertuigen gecontroleerd tijdens integrale verkeerscontrole

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

Tijdens een integrale verkeerscontrole in Vlissingen bleken zaterdagavond en -nacht twee bestuurders te veel alcohol op te hebben. Opvallend genoeg werden er vijf betrapt op het rijden onder invloed van drugs.

Tussen 20.00 uur en 01.30 uur stonden agenten van de politie samen met handhavers van de gemeente aan de Govert Flinklaan in Vlissingen opgesteld. De controle was vooral gericht op het terug dringen van het rijden onder invloed van alcohol of drugs. In deze periode werden zo’n 400 voertuigen gecontroleerd. Al deze bestuurders moesten blazen en 1 op de 10 bestuurders werd bovendien onderworpen aan een speekseltest. Dit leverde twee processen verbaal op voor het rijden onder invloed van alcohol en vijf voor het rijden onder invloed van drugs.

- Advertentie -

Naast deze alcohol- en drugscontrole werd op de technische staat van het voertuig gelet, op het zich kunnen identificeren en op bezit van verdovende middelen. Ook werd voor een grote diversiteit aan overtredingen bekeurd zoals het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het weigeren van een adem- of speekseltest, een verlopen APK of technische mankementen aan het voertuig. Voor een groot aantal kleine technische mankementen werd een waarschuwing gegeven. Als klap op de vuurwijl werd nog 19 gram verdovende middelen in beslag genomen en voor 700 euro aan openstaande boetes geint.

Eerder op de avond kwam er bij de politie ook een melding binnen van een bestuurster die gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De melder bleef achter het desbetreffende voertuig rijden om zo live de locatie van het voertuig door te kunnen geven aan de politiemeldkamer. Agenten gingen vervolgens in de omgeving op wacht staan om het voertuig te kunnen onderscheppen. Nadat de auto aan de kant was gezet, bleek de bestuurster wel te beschikken over een geldig rijbewijs maar nog niet zoveel ervaring te hebben met het besturen van een auto. De vrouw kreeg tijdens het rijden instructies van de bijrijder, wat juist gevaarlijke acties opleverde. Agenten hebben aan de bijrijder gevraagd om het stuur over te nemen. Volgens de politie was er geen alcohol of drugs in het spel.

- Advertentie -
Vorig artikelAgenten gewond bij geweldsincidenten in Vlissingen en Middelburg
Volgend artikelPersonen lichtgewond bij verkeersongevallen in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.