Auto botst met trein in Vlissingen, treinverkeer gestremd

Foto: © Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

Vanavond kwam een trein in botsing met een Belgische personenauto op een bewaakte spoorwegovergang. Eén persoon raakte lichtgewond.

Rond 18.40 uur schepte een passagierstrein een personenauto op de bewaakte spoorwegovergang bij de Oude Veerhavenweg in Vlissingen. Een ambulanceteam heeft de bestuurder van de auto onderzocht, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

- Advertentie -

Na de aanrijding werd de overgang direct afgesloten voor het verkeer. Het treinverkeer werd direct stilgelegd. Nadat de personenauto door een bergingsbedrijf werd geborgen, kon de overgang rond 19.45 uur weer worden geopend.

Door de botsing rijden er geen treinen tussen station Middelburg en Vlissingen. De NS verwacht dat rond 21.30 uur de normale dienstregeling weer kan worden opgestart.

Hoe de aanrijding kon gebeuren is niet duidelijk. Normaliter zijn de spoorbomen gesloten zodra er een trein nadert. Het is niet bekend of er bijvoorbeeld een storing was waardoor de slagbomen niet naar beneden waren.

- Advertentie -
Vorig artikelMannen aangehouden voor cocaïnesmokkel via fruitbedrijf haven Vlissingen
Volgend artikelFietser (70) komt ten val na duw door voetganger in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.