Politie oefent risicovolle aanhoudingen in centrum Vlissingen

De politie oefende vanmiddag onder andere op de rotonde van de Aagje Dekenstraat. © Foto: Ingezonden
- Advertentie -

De politie heeft donderdagmiddag in Vlissingen geoefend om een vuurwapengevaarlijke verdachte aan te houden. Tijdens de oefening werd onder andere een taser ingezet.

De oefening werd rond het middaguur gehouden op de rotonde van de Aagje Dekenstraat met de Scheldestraat en De Willem Ruysstraat. Het scenario bestond uit een melding van een voertuig waarin één of meerdere verdachten zouden zitten die in het bezit zouden zijn van vuurwapens. De ‘verdachten’ werden middels een zogeheten Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BtGV) aangehouden. Een BtGV is een procedure die door de politie in Nederland wordt ingezet als zij te maken krijgen met een persoon of personen die vuurwapengevaarlijk (kunnen) zijn.

- Advertentie -

Mogelijk dat de oefening werd gehouden door de politieacademie. Een woordvoerster van de politie kon dit echter niet bevestigen.

- Advertentie -
Vorig artikelMan (30) gewond na steekincident in Oost-Souburg
Volgend artikelEwout Genemans presenteert bijeenkomst over cybercrime in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.