Dronken Pool zonder rijbewijs kruipt achter het stuur

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

De politie heeft gisteravond in Vlissingen een Pool aangehouden die wilde gaan rijden terwijl hij onder invloed was van alcohol of drugs. Daarnaast bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Zondagavond kregen agenten een melding dat er een man in Vlissingen laveloos op straat zou liggen. De man zou vervolgens in een auto zijn gestapt en zijn weggereden. Volgens de melder zou de dronken bestuurder ook schade hebben gemaakt bij het wegrijden.

- Advertentie -

Agenten troffen even later een man in een auto aan die voldeed aan het signalement. De bestuurder, een man uit Polen, verkeerde volgens de politie inderdaad onder invloed. Een blaastest gaf namelijk een A/G indicatie aan (tussen de 430 Ug/L en de 650 Ug/L). Een speekseltest bleek ook een positieve indicatie af te geven op Cannabis. Later bleek ook dat de Pool niet in het bezit is van een rijbewijs.

“Omdat door getuigen was gezien dat de man had gereden, hebben we hem aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol en drugs en het rijden zonder rijbewijs”, aldus de politie via Instagram.

In Torentijd wilde de verdachte achter niet meewerken. Hierdoor kon de man volgens de politie niet direct worden gehoord. Zodoende moest hij een nachtje blijven ter ontnuchtering. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van een bloedproef en het rijden zonder geldig rijbewijs. De officier van justitie zal later de strafmaat bepalen.

- Advertentie -
Vorig artikelEwout Genemans presenteert bijeenkomst over cybercrime in Vlissingen
Volgend artikelForse politie-inzet in Bossenburgh vanwege bedreiging
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!