Forse politie-inzet Bossenburgh was voor bedreiging met vuurwapen

Er was gistermiddag veel politie in de wijk Bossenburgh vanwege het incident. © Foto: Brandon Bakker / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De forse politie-inzet in de Vlissingse wijk Bossenburgh gister aan het einde van de middag was vanwege een beroving van een taxichauffeur. Dat heeft de politie vanmorgen laten weten. De chauffeur werd bedreigt met een vuurwapen.

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een taxichauffeur. Dat gebeurde gistermiddag net na 15.00 uur aan de Valkenburg in Vlissingen. De 39-jarige man uit Amsterdam zou door twee jonge mannen bedreiging zijn met een vuurwapen, waarna hij al zijn geld af moest staan.

- Advertentie -

Rond 15.45 uur liep het slachtoffer het politiebureau van Vlissingen binnen. Hij was behoorlijk ontdaan. De taxichauffeur komt uit Amsterdam, maar was in Vlissingen om daar een klant af te zetten na een lange rit vanuit de hoofdstad.

Na deze rit stapten bij de kruising Giessenburg/Hellenburg twee nieuwe klanten in, die hem vroegen naar de Valkenburg te rijden. Toen de taxi daar stopte, trok één van de mannen een vuurwapen. De chauffeur moest al zijn geld afstaan, waarna de twee uit de auto sprongen en er met de buit vandoor gingen. Ze renden de wijk in richting Sterkenburg.

De taxichauffeur reed hierna naar het politiebureau en deed aangifte. Meerdere politie-eenheden zijn nog op zoek gegaan naar de verdachten, maar hebben hen helaas niet meer aangetroffen.

Het zou gaan om twee jonge mannen die waarschijnlijk tussen de 16 en 19 jaar oud zijn. Ze hebben beide een donkere huidskleur en droegen donkere kleding. Eén van hen mist een hoekje van zijn voortand. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.

Zie ook:
Forse politie-inzet in Bossenburgh vanwege bedreiging (25-04-2024)

- Advertentie -
Vorig artikelForse politie-inzet in Bossenburgh vanwege bedreiging
Volgend artikel87 kilo hash onderschept in haven Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.