Autobestuurder aangehouden na botsing met lijnbus

© Foto: Brandon Bakker / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Dinsdagmiddag liep een personenauto flinke schade op vanwege een botsing met een lijnbus. De autobestuurder is door de politie aangehouden omdat hij mogelijk onder invloed zou zijn van drugs.

Het ongeval gebeurde rond 14.30 uur op de Koudekerkseweg ter hoogte van de Vondellaan in Vlissingen. Een rode personenauto botste door onbekende oorzaak op de zijkant van lijnbus 56 van Connexxion die richting Middelburg gaat. Een airbag in de personenauto werd door de klap geactiveerd. Een ambulanceteam en meerdere politie-eenheden werden opgeroepen om eerste hulp te verlenen.

- Advertentie -

De bestuurder van de personenauto is in een bushokje door de ambulancemedewerkers nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een andere inzittende uit de personenauto is wel ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. In bus 56 zaten op het moment van het ongeval passagiers, ook zij kwamen met de schrik vrij. De automobilist is door de politie aangehouden. Volgens een politiewoordvoerder omdat de man mogelijk reed onder invloed van drugs. Op het bureau zal dit verder worden onderzocht.

Door het ongeval ontstond er redelijk wat verkeerschaos. Uiteindelijk werd de weghelft richting de Badhuisstraat afgesloten. Het verkeer wat richting de Sloeweg wilde kon zo via de andere weghelft passeren. De beschadigde personenauto zal door een bergingsbedrijf worden afgesleept.

- Advertentie -
Vorig artikel87 kilo hash onderschept in haven Vlissingen
Volgend artikelMan (43) stapt ongewenst in auto en slaat bestuurder
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.