Politie stelt onderzoek in na mogelijk schietincident op Singel

- Advertentie -
© Video: Ingezonden

De politie is vanavond een onderzoek gestart nadat er een melding was binnengekomen over knallen in de omgeving van de Singel in Vlissingen. Het is nog niet duidelijk of er schoten zijn gelost.

Rond 21.30 uur kreeg de politie een melding binnen over knallen die gehoord zouden zijn in de omgeving van de Singel in Vlissingen. De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse en sloot de omgeving af. De Singel werd vanaf de Paul Krugerstraat afgesloten middels linten. Ook een gedeelte van de Van Dishoeckstraat werd vergrendeld.

- Advertentie -

Politieagenten hebben op een telefoon van een jonge omstander een filmpje bekeken waarop schoten te horen waren. De jongeman moest zijn telefoon overhandigen. Er bleek echter niets relevants op te staan. Maar op internet gaan opnames rond van een vaste camera aan de Singel waarop duidelijk vier schoten hoorbaar zijn (zie video hierboven). De tijdscode van de camera geeft 21:20 aan.

Tussen de Versluijsstraat en de Van Dishoeckstraat hebben agenten met een zaklamp op de grond gezocht. Hier werden ook twee pylonnen op straat geplaatst en medewerkers van de forensische opsporing (FO) hebben hier foto’s gemaakt. Er is echter nog geen bevestiging vanuit de politie dat er daadwerkelijk is geschoten. Een grijze Volkswagen Polo die geparkeerd stond op de Singel is door de politie in beslag genomen. De wagen had een kapotte zijruit.

Volgens een politiewoordvoerster zijn er in de omgeving geen slachtoffers aangetroffen. “We vragen getuigen om zich te melden”, aldus de politie via ‘X’. Rond 01.30 uur werden de afzettingen weggehaald en was het onderzoek ter plekke afgerond.

De omgeving van de Singel werd afgesloten. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -
Vorig artikelNog een verdachte aangehouden voor steekincident Winkelmanstraat
Volgend artikelKnallen Singel waren schoten, politie voert extra controles uit
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.