Knallen Singel waren schoten, politie voert extra controles uit

De omgeving van de Singel was gisteravond en vannacht afgesloten. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De knallen die gisteravond werden gehoord in de omgeving van de Singel in Vlissingen waren schoten. Daarmee staat de teller van het aantal schietincidenten deze week op vier. De politie voert de komende tijd in het Middengebied extra controles uit.

Rond 21.30 uur gisteravond hoorden bewoners van de Singel meerdere knallen. Omdat men vermoedde dat het schoten waren, werd de politie gebeld. Deze zette direct de omgeving af. De Singel vanaf de Paul Krugerstraat tot de Van Dishoeckstraat was afgezet met linten. Ook de Van Dishoeckstraat zelf was voor een gedeelte onbereikbaar.

- Advertentie -

De hele avond tot omstreeks 01.30 uur heeft de politie onderzoek gedaan op de Singel en in de nabije omgeving. Zo werd er ondermeer gezocht op straat met zaklampen en werden meerdere pylonnen geplaatst op het gedeelte van de Singel ter hoogte van de Versluijsstraat. Ook werden er foto’s genomen door medewerkers van de forensische opsporing (FO).

Even voor 01.30 uur werd een grijze Volkswagen Polo door een bergingsbedrijf afgesleept. Dit voertuig had een kapotte zijruit en is mogelijk beschoten. Op een video die wij gisteravond hebben gepubliceerd, zijn de schoten goed te horen. Vanmorgen is de recherche gestart met een buurtonderzoek. Hierbij is er bij verschillende omwonenden van de Singel aangebeld.

Extra controles in Middengebied

Burgemeester Van den Tillaar heeft vandaag afgesproken met de politie en het Openbaar Ministerie dat in en rond het Middengebied in Vlissingen extra politiecontroles zullen worden uitgevoerd. Dit is vanochtend besproken in een extra driehoekoverleg naar aanleiding van het laatste schietincident gisteravond op de Singel in Vlissingen. Het politieonderzoek naar de schietincidenten is nog in volle gang, maar kost tijd door onder andere de vele camerabeelden die beschikbaar zijn.

De burgemeester, politie en Openbaar Ministerie hebben afgesproken dat er op korte termijn extra maatregelen worden genomen in en rond het Middengebied in Vlissingen. Deze extra maatregelen bestaan onder andere uit extra politiecontroles, waarbij auto’s willekeurig aan de kant worden gezet en worden onderzocht. Daarnaast vinden er extra surveillances in de wijk plaats door politie en BOA’s van de gemeente. Bij de toegangswegen van het middengebied worden matrixborden geplaatst waarop de politiecontroles worden aangekondigd.

Met deze maatregelen hopen gemeente, politie en OM het veiligheidsgevoel bij de inwoners te vergroten en een signaal af te geven richting de daders. Burgemeester Van den Tillaar laat in een persverklaring het volgende weten: “Het is onacceptabel dat deze incidenten hebben plaatsgevonden. Ze tasten ons gevoel van veiligheid ernstig aan. Omdat ik merk dat inwoners zich zorgen maken, heb ik vanochtend een extra overleg gehad met de politie en het Openbaar Ministerie. Ik vind het goed dat de politie nog meer gaat inzetten op politiecontroles en extra surveillances in de wijk. Daarnaast blijft het lopende onderzoek om de daders op te sporen de hoogste prioriteit krijgen.”

Zie ook:
Politie stelt onderzoek in na mogelijk schietincident op Singel (17-05-2024)
Burgemeester Vlissingen: ‘Schietincidenten ongehoord en onacceptabel’ (14-05-2024)
Twee schietincidenten binnen 12 uur, politie start onderzoek (14-05-2024)
– Schoten gelost omgeving Leeghwaterstraat, dader(s) voortvluchtig (13-05-2024)

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie stelt onderzoek in na mogelijk schietincident op Singel
Volgend artikelOpnieuw melding over knallen, sprake van loos alarm
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.