SAR-Helikopter haalt leden MIRG EU op

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanochtend is er een SAR-Helikopter (Search and Rescue) geland op een voetbalveld van Sportpark Bonedijke in Vlissingen.

Het helikopter kwam vier leden het MIRG EU team ophalen voor een oefening. Rond half 12 landde de helikopter het veld. Na 15 minuten vertrok hij weer.

- Advertentie -

Wat is MIRG EU?

MIRG EU is een team van 140 brandweermensen uit Nederland, Engeland, Frankrijk en België. Deze mensen worden opgeleid om incidenten aan boord van schepen te bestrijden. Binnen het project worden alle 140 brandweermensen opgeleid voor maritieme incidentenbestrijding. Er wordt dan ook optimaal gebruik gemaakt van de kennis van verschillende brandweerkorpsen die aanwezig zijn.

- Advertentie -
Vorig artikelScooterrijdster gewond na ongeval Oost-Souburg
Volgend artikelPolitie houdt personen staande in Bossenburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.