Belastingdienst, douane en politie houden controles Vlissingen

Controle op de Sloeweg © Foto: Conny den Heijer

VLISSINGEN – De belastingdienst, douane en politie hielden vandaag controles op alle in- en uitrijroutes van en naar Vlissingen.

Net voor de afslag Weyevliet werd gecontroleerd met een zogeheten ANPR camera (Automatic NumberPlate Recognition). Deze camera scant kentekens van voorbijrijdende voertuigen. Het kenteken wordt vervolgens door een computersysteem gehaald.

De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie of belastingdienst bekend zijn.

In totaal werden zo’n 3818 auto’s via de Automatic NumberPlate Recognition (ANPR) gecontroleerd. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden met een gladde band. Een persoon bleek nog twee openstaande boetes te hebben en is meegegaan naar een politiebureau voor de afhandeling. Een voertuig was voorzien van een geschorst kenteken. Een persoon stond geregistreerd omdat hij nog een vonnis heeft openstaan.

De Belastingdienst inde voor 12.000 Euro aan openstaande belastingschulden en nam drie auto’s direct in beslag. Zij legden op acht voertuigen beslag.

Vorig artikelScootmobiel aangereden, bestuurder gewond
Volgend artikelOlievat aangezien voor explosief Tweede Wereldoorlog
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

1 REACTIE

  1. Super … al die aangehouden lui hebben waarschijnlijk geld als water en kunnen makkelijk hun auto missen omdat ze die toch niet nodig hebben om naar hun kutbetaalde baan te gaan zodat ze hun voorlopige aanslag kunnen betalen die we tegenwoordig vrijwillig van te voren betalen zonder deze aan te vragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier