Belastingdienst, douane en politie houden controles Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – De belastingdienst, douane en politie hielden vandaag controles op alle in- en uitrijroutes van en naar Vlissingen.

Net voor de afslag Weyevliet werd gecontroleerd met een zogeheten ANPR camera (Automatic NumberPlate Recognition). Deze camera scant kentekens van voorbijrijdende voertuigen. Het kenteken wordt vervolgens door een computersysteem gehaald.

- Advertentie -

De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie of belastingdienst bekend zijn.

In totaal werden zo’n 3818 auto’s via de Automatic NumberPlate Recognition (ANPR) gecontroleerd. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden met een gladde band. Een persoon bleek nog twee openstaande boetes te hebben en is meegegaan naar een politiebureau voor de afhandeling. Een voertuig was voorzien van een geschorst kenteken. Een persoon stond geregistreerd omdat hij nog een vonnis heeft openstaan.

De Belastingdienst inde voor 12.000 Euro aan openstaande belastingschulden en nam drie auto’s direct in beslag. Zij legden op acht voertuigen beslag.

- Advertentie -
Vorig artikelScootmobiel aangereden, bestuurder gewond
Volgend artikelOlievat aangezien voor explosief Tweede Wereldoorlog
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

1 REACTIE

  1. Super … al die aangehouden lui hebben waarschijnlijk geld als water en kunnen makkelijk hun auto missen omdat ze die toch niet nodig hebben om naar hun kutbetaalde baan te gaan zodat ze hun voorlopige aanslag kunnen betalen die we tegenwoordig vrijwillig van te voren betalen zonder deze aan te vragen.

Reacties zijn gesloten.