Jongen (16) aangehouden met nep-pistoolmitrailleur

Archief-foto © Pixabay
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Maandagmiddag is in Westerzicht een 16-jarige jongen uit de gemeente Vlissingen aangehouden met een nep-pistoolmitrailleur.

De politiemeldkamer kreeg rond 15.30 uur een melding van een voorbijganger dat deze in Westerzicht twee jongeren had gezien, waarvan er een net een vuurwapen in een tas deed. Agenten gingen naar de locatie en troffen enkele jongeren aan.

- ADVERTENTIE -

Pistoolmitrailleur

Een 16-jarige jongen uit Vlissingen vertelde gelijk dat hij een BB-gun in zijn rugtas had zitten. Hij werd aangehouden en de rugzak werd onderzocht. Hierin vond de politie een speelgoedpistoolmitrailleur en een pot met balletjes. Deze werden in beslag genomen.

De Vlissinger is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en daar ingesloten. Maandagavond werd hij verhoord. Hierna besloot de politie om de jongen naar Halt te verwijzen voor een Halt-straf. Rond 21.00 uur mocht hij het cellencomplex verlaten.

- ADVERTENTIE -