Traumahelikopter geland voor ongeval bij Damen

- Advertentie -

VLISSINGEN-OOST – Vanmiddag is de traumahelikopter uit Rotterdam geland bij Arnemuiden na een ongeval bij Damen Scheepsbouw in Ritthem.

Om 13.00 uur werden de hulpdiensten opgeroepen naar de Ritthemsestraat. Een persoon is met onbekende verwondingen naar het ADRZ in Goes overgebracht per ambulance. De helikopter vliegt naar Goes om de arts van het Mobiel Medisch Team op te halen. Over de toedracht is vooralsnog niets bekendgemaakt. Mogelijk gaat het om een bedrijfsongeval.

- Advertentie -

Het zou het derde ernstige bedrijfsongeval in het Vlissingse havengebied zijn binnen twee weken. Maandag liep een medewerker van Zeeland Refinery brandwonden op als gevolg van contact met hete zwavel. Vorige week overleed een 53-jarige man uit Vlissingen toen hij bekneld kwam te zitten op een zeeschip dat afgemeerd lag bij Verbrugge Scaldia Terminals.

Het is tevens de derde keer dit jaar dat een traumahelikopter wordt opgeroepen voor een noodsituatie bij Damen.

Update 14.30 uur – Volgens de politie is een persoon om 13.12 uur bevrijd met behulp van planken. Andere bronnen spreken van een beknelling. Over de toestand van het slachtoffer is niets bekend.

- Advertentie -
Vorig artikelMan onderuit met scooter op Paul Krugerstraat
Volgend artikelBestuurder onwel op Sloeweg, autoruit geforceerd
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).