Brandweer dooft containerbrandje in De Lannoystraat

- Advertentie -

VLISSINGEN – De vrijwillige brandweer heeft vanavond een containerbrandje gedoofd aan de De Lannoystraat in Vlissingen.

Bewoners van de straat hadden de hulpdiensten gebeld omdat er rook uit een afvalcontainer kwam op de hoek met de Van de Spiegelstraat. De politie vertelde hun dat de brandweer onderweg was. Die had de situatie in korte tijd onder controle. De rookontwikkeling was gering.

- Advertentie -

Dinsdag heeft een ploeg vrijwilligers van de brandweerpost Olympiaweg nog een oefening Ongeval gevaarlijke stoffen (OGS) uitgevoerd. Er kwam een ‘melding’ van een onwelwording in een kantoorpand. Ter plaatse bleek dat een ‘medewerker’ een poederbrief had geopend. Daarop werd de OGS-procedure gestart.

Update 10.12.2016 – Iets verderop heeft vannacht opnieuw een afvalcontainer vlam gevat. Rond kwart over twee was het raak achter woningen aan de Van Dishoeckstraat ter hoogte van de Kasteelstraat. Bewoners en politie-agenten hebben de brand geblust. De container raakte zwaar beschadigd.

- Advertentie -
Vorig artikelTwee mannen aangehouden met vermoedelijk gestolen spullen
Volgend artikelIllegaal vuurwerk aangetroffen bij drie minderjarigen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).