Politie gebruikt pepperspray bij aanhouding gewelddadig duo

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft afgelopen nacht aan de President Rooseveltlaan pepperspray gebruikt om twee personen aan te kunnen houden.

Rond 00.40 uur zagen agenten een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats uit een woning aan de Hercules Segherslaan komen. Ze kenden de man en wisten dat hij nog 75 dagen gevangenisstraf open had staan. Omdat de verdachte te boek staat als vluchtgevaarlijk, wilden ze hem zo snel mogelijk in de boeien slaan.

- Advertentie -

Even verderop aan de President Rooseveltlaan zeiden de agenten tegen de man dat hij was aangehouden. Daarop sloeg en schopte de man een van de agenten tegen het hoofd en beet hem in zijn hand. Een 23-jarige vrouw uit Vlissingen bemoeide zich met de aanhouding, ze begon aan de agent te trekken en sloeg hem op zijn hoofd.

Uiteindelijk lukte het de agenten met behulp van pepperspray het tweetal aan te houden en af te voeren naar het politiebureau. Bij fouillering bleek de man een mes op zak te hebben. Dat is in beslag genomen. Tegen het duo wordt aangifte gedaan van mishandeling, aldus de politie op haar website.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandje in bijgebouw Boulevard Evertsen
Volgend artikelAuto’s beschadigd bij inhaalmanoeuvre op Badhuisstraat
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).