Olietanker met problemen nog altijd voor anker bij Nolleplaat

- Advertentie -

VLISSINGEN – De olietanker Bow Hector ligt nog altijd voor anker tussen de Nolleplaat en de Wielingen na problemen eerder vandaag.

Onbekend is waarom. De olietanker was begin deze avond op weg van Antwerpen naar Rotterdam toen er bij het uitwassen van het ruim mogelijk schadelijke stoffen vrijkwamen. Het gespecialiseerde MIRG-team van de brandweer vertrok even na 19.00 uur vanaf de Poseidon-steiger achter treinstation Vlissingen naar het schip. Ook een adviseur gevaarlijke stoffen ging mee.

- Advertentie -

Veiligheidsregio Zeeland meldde om half negen dat metingen aan boord geen stoffen hadden opgeleverd die bedreigend konden zijn voor de gezondheid. Daarmee werd het incident afgesloten. Niettemin ligt de Bow Hector dus nog altijd voor anker.

Update – De tanker is zondagochtend om 07.00 uur vertrokken in zuidwestelijke richting. Hoewel scheepvaartsites Rotterdam als bestemming opgeven, vaart de Bow Hector op dit moment (zondag 12.45 uur) ter hoogte van Duinkerken.

- Advertentie -
Vorig artikelGewonden bij verkeersongeval Sloeweg ter hoogte van Rosenburg
Volgend artikelAuto’s vernield in Vlissingen en Oost-Souburg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).