Grote brand op vuilnisbelt Vlissingen-Oost

- Advertentie -

VLISSINGEN-OOST – Op de vuilnisbelt aan de Frankrijkweg in Nieuwdorp is vanavond een fikse brand uitgebroken. De brandweer blust momenteel.

De brand brak om iets voor tien uit. Enkele minuten later werd er opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ en daarom werden er meerdere blusvoertuigen opgeroepen.

- Advertentie -

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland staan er vuilnisbakken in brand. Ook is er inmiddels een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse samen met een meetploeg, deze gaan in de omgeving meten of er gevaarlijke stoffen vrijkomen.

“Uitbreiding van de brand is voorkomen. Inmiddels is de beheerder van het bedrijf ook ter plaatse en is gestart met het aanvoeren van (klaarliggend) zand. Met shovels en een laadschop wordt nu zand over de brand gestort en geschoven om het effectief uit te kunnen krijgen,” aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Bij de brand komt veel rook, maar ook stank vrij. De vrijgekomen rook trekt niet over bewoond gebied, wel over bedrijfsterreinen. De Veiligheidsregio waarschuwt dat mensen uit de rook moeten blijven.

- Advertentie -
Vorig artikelStrandhuisjes bij Dishoek opengebroken
Volgend artikelPolitie start onderzoek na vondst dode in auto
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.