Wederom brandalarm en mist in parfumzaak Lange Zelke

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Bij een parfumzaak aan de Lange Zelke is vanavond opnieuw de mistgenerator in werking getreden, zodat automatisch de brandweer ingeschakeld werd.

De eigenaar van de winkel schakelde rond half zeven het alarm uit en ging naar het kantoor aan de achterzijde van het pand. Na ongeveer een uur kwam hij terug naar voren. Kennelijk was het alarm weer geactiveerd. En dus trad de mistgenerator in werking die inbrekers het zicht moet benemen.

- ADVERTENTIE -

De brandweer van de post Olympiaweg heeft de winkel geventileerd. Bij aankomst zei een van de brandweerlieden: “Zo, daar zijn we weer”. Het was niet de eerste loze melding als gevolg van het alarmsysteem. Maar een maand geleden werkte het feilloos toen een 27-jarige Vlissinger ’s nachts de glazen voordeur kapotsloeg.

Vanmiddag rukte de brandweer van de post Stromenweg uit voor een automatisch brandalarm vanuit zorgcentrum Scheldehof (sinds een week Het Baken van Arduin) aan het Stadhuisplein. Er bleek niets aan de hand. Kort na half twee konden de ladderwagen en de tankautospuit retour.

Tegen de avond kwam een fietsende vrouw ten val op het Jaagpad bij de Keersluisbrug (foto onder). De vrouw lag in het gras, kon zich niet oprichten en werd door ambulance-medewerkers op een brancard gelegd en naar het ziekenhuis vervoerd. Nadere details zijn niet bekend.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTIE -