Chihuahua-hondje doodgebeten op grasveld langs Commandoweg

3
Archief-foto © Pixabay

VLISSINGEN – Een kleine chihuahua-hond is gisteravond door een bullterriër of boxer doodgebeten op een grasveld aan de Commandoweg.

Medewerkers van Rijkswaterstaat hoorden vanuit het nabijgelegen coördinatiecentrum een vrouw hard en lang schreeuwen. Dat gebeurde kort na 20.00 uur. Even later was de politie aanwezig. Op het grasveld staan nog enkele woonwagens van kermisexploitanten.

Volgens de politie lieten twee mannen uit Vlissingen de staffordshire-bullterriër of boxer aangelijnd uit en greep de hond de kleinere chihuahua. De politie heeft geen kennis van eerdere incidenten rond het dier in kwestie en laat het daarom bij een waarschuwing aan de eigenaar: bij herhaling kan overgegaan worden tot proces-verbaal en/of inbeslagname.

Verder is de gemeente ingelicht over het incident. Die kan een muilkorfplicht opleggen.

3 REACTIES

  1. De stafford was aanvankelijk aangelijnd, maar werd op de dijk los gelaten ter hoogte van de Oranjemolen en stevende onmiddellijk op de chihuahua af, die bij twee dames van de kermis op de dijk onder de stoelen zat. Ik liet zelf Max uit en zag het gebeuren. Soms is het dier (Noah) speels, andere keren is het dat allerminst. Buurtbewoners hebben hun deelneming betuigd en hopen dat er maatregelen worden genomen, zodat dit andere honden niet kan overkomen.

  2. @Hans Tabbers

    Hoop je hier nou indirect mee dat de ‘Stafford’ in beslag genomen word ? met alle eventuele gevolgen van dien ? Hieruit blijkt meermaals dat men totaal geen verstand van honden heeft.

    Het is ergens te vergelijken met iemand die een ander dood schiet en wij het wapen verantwoordelijk gaan achten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier