Chihuahua-hondje doodgebeten op grasveld langs Commandoweg

4
Archief-foto © Pixabay

VLISSINGEN – Een kleine chihuahua-hond is gisteravond door een bullterriër of boxer doodgebeten op een grasveld aan de Commandoweg.

Medewerkers van Rijkswaterstaat hoorden vanuit het nabijgelegen coördinatiecentrum een vrouw hard en lang schreeuwen. Dat gebeurde kort na 20.00 uur. Even later was de politie aanwezig. Op het grasveld staan nog enkele woonwagens van kermisexploitanten.

Volgens de politie lieten twee mannen uit Vlissingen de staffordshire-bullterriër of boxer aangelijnd uit en greep de hond de kleinere chihuahua. De politie heeft geen kennis van eerdere incidenten rond het dier in kwestie en laat het daarom bij een waarschuwing aan de eigenaar: bij herhaling kan overgegaan worden tot proces-verbaal en/of inbeslagname.

Verder is de gemeente ingelicht over het incident. Die kan een muilkorfplicht opleggen.