Chihuahua-hondje doodgebeten op grasveld langs Commandoweg

Archief-foto © Pixabay
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Een kleine chihuahua-hond is gisteravond door een bullterriër of boxer doodgebeten op een grasveld aan de Commandoweg.

Medewerkers van Rijkswaterstaat hoorden vanuit het nabijgelegen coördinatiecentrum een vrouw hard en lang schreeuwen. Dat gebeurde kort na 20.00 uur. Even later was de politie aanwezig. Op het grasveld staan nog enkele woonwagens van kermisexploitanten.

- ADVERTENTIE -

Volgens de politie lieten twee mannen uit Vlissingen de staffordshire-bullterriër of boxer aangelijnd uit en greep de hond de kleinere chihuahua. De politie heeft geen kennis van eerdere incidenten rond het dier in kwestie en laat het daarom bij een waarschuwing aan de eigenaar: bij herhaling kan overgegaan worden tot proces-verbaal en/of inbeslagname.

Verder is de gemeente ingelicht over het incident. Die kan een muilkorfplicht opleggen.

- ADVERTENTIE -

4 REACTIES

  1. De stafford was aanvankelijk aangelijnd, maar werd op de dijk los gelaten ter hoogte van de Oranjemolen en stevende onmiddellijk op de chihuahua af, die bij twee dames van de kermis op de dijk onder de stoelen zat. Ik liet zelf Max uit en zag het gebeuren. Soms is het dier (Noah) speels, andere keren is het dat allerminst. Buurtbewoners hebben hun deelneming betuigd en hopen dat er maatregelen worden genomen, zodat dit andere honden niet kan overkomen.

  2. @Hans Tabbers

    Hoop je hier nou indirect mee dat de ‘Stafford’ in beslag genomen word ? met alle eventuele gevolgen van dien ? Hieruit blijkt meermaals dat men totaal geen verstand van honden heeft.

    Het is ergens te vergelijken met iemand die een ander dood schiet en wij het wapen verantwoordelijk gaan achten…

  3. zo zonde waarom komt er in nederland geen verplichting dat je een bewijs moet overleggen dat je de hond onder controle hebt zoals in frankrijk geloof me je komt frankrijk niet in met je stafford rottweiler of andere grote honden als je dat bewijs niet kan laten zien en dat is heel verstandig van die fransen in nederland kan elke idioot zo een hond kopen junks zatlappen zwakbegaafden enzovoort die zo een hond helemaal niet onder controle hebben dat is ook al weer zo een achtelijk iets in dit land voer toch eens regels in nederland we leven niet meer in de jaren 60 hoor!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!