Dame (82) slachtoffer van poging straatroof Vlissingen

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vrijdagmiddag rond 15.00 uur werd geprobeerd een 82-jarige vrouw uit Vlissingen van haar tas te beroven. Dat is niet gelukt omdat de vrouw zich kranig weerde tegen haar belaagster.

De 82-jarige vrouw liep met haar 84-jarige man in de Nieuw Bonedijkelaan in Vlissingen. Op het moment dat zij de straat wilden oversteken kwam er een vrouw aan op een fiets. Deze vrouw dacht vermoedelijk dat ze wel even de tas mee kon grijpen en daarna hard kon wegfietsen, maar dat liep toch net wat anders. De eigenaresse van de tas hield deze namelijk heel stevig vast. Zo stevig dat zowel de vrouw op de fiets als zijzelf ten val kwamen op de straat. Ook de man van het slachtoffer wilde zich weren en hij probeerde de onbekende vrouw vast te grijpen, maar kwam hierbij ten val.

- Advertentie -

Toen zag de vrouw kans om weg te komen. Niet op de fiets, want door de valpartij was de ketting eraf gelopen. Rennend, met de fiets aan haar hand, vervolgde zij haar weg via de Sottegemstraat in de richting van de Koudekerkseweg. Omstanders hebben daarna het echtpaar weer op de been geholpen en hen naar huis begeleid. Daar werd de politie gewaarschuwd. De man liep door zijn val wat schaafwonden op, de vrouw raakte niet gewond. Het echtpaar is wel enorm geschrokken van het voorval.

Omdat de dame en heer een goed signalement van de vrouw konden geven aan de politie hebben agenten nog in de omgeving gezocht van waar het voorval had plaatsgevonden. Helaas is de vrouw niet meer aangetroffen. Door de politie werd een aangifte van deze poging tot beroving opgenomen.

Het signalement van de vrouw luidt als volgt: Het betrof een jonge vrouw met een tenger postuur, leeftijd tussen de 20 en 23 jaar. Zij was licht getint en had zwarte haren. Ze droeg een bril met een donker montuur. De vrouw was ongeveer 1.65 meter lang. Ze was gekleed in een donkergekleurde broek en had een bruine driekwart jas aan met een capuchon. Die capuchon had de vrouw op. De fiets was mogelijk lichtgrijs van kleur.

- Advertentie -
Vorig artikelZwaargewonde automobilist is 36-jarige Vlissinger
Volgend artikelPolitie houdt controles in Middelburg en Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.