© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Het onafhankelijke raadslid Angélique Duijndam heeft donderdagavond tijdens een vergadering op het stadhuis een vraag gericht aan het college van B&W over de veiligheid bij Ter Reede.

Duijndam gaf aan de vraag te stellen naar aanleiding van een stukje op 112 Vlissingen & Souburg over een brandje in woonzorgcentrum Ter Reede, donderdagochtend. Daarbij hinderden twee geparkeerde bestelwagens de brandweer. “Nu ging het om een kleine brand”, aldus Duijndam, “maar bij Ter Reede staan er structureel auto’s foutgeparkeerd, er is zelfs een taxiplaats gerealiseerd voor een brandkraan (foto, CvdJ). Dus nu viel het brandje mee. Maar wat kan de gemeente, naast handhaving, doen voor de veiligheid van de bewoners en werknemers van Ter Reede?”

Burgemeester Van den Tillaar reageerde: “Wij zullen het gesprek aangaan met brandweer en WVO om de situatie in te schatten”. Belangrijk is volgens de burgemeester wel of het eigen terrein of publiek terrein betreft, “maar de veiligheid dient voorop te staan”.

Zie ook:
https://www.112vlissingen-souburg.nl/2019/06/13/20588/bestelwagens-hinderen-brandweer-na-melding-uit-woonzorgcentrum/ (13 juni 2019)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier