TENNET stuit op mogelijke zeemijn tijdens werkzaamheden Westerschelde

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vorige week is er bij voorbereidingswerkzaamheden door Tennet in de Westerschelde vermoedelijk een Duitse zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

De voorbereidingswerkzaamheden waren voor een stroomkabel die aangelegd wordt tussen windmolenpark Borsele en het vasteland. De locatie is ongeveer 2700 meter van de kustlijn ter hoogte van de Gevangentoren in Vlissingen en ligt op een diepte van 24 meter aan de rand van de vaargeul.

- Advertentie -

De vermoedelijke zeemijn wordt vandaag, dinsdag 29 oktober 2019, nader bekeken en geïdentificeerd door experts van de marine. Dit alles in afstemming met de gemeenschappelijke nautische autoriteit en de verkeersleiding van het Schelde coördinatiecentrum.

Na identificatie zal het explosief op 30 oktober verplaatst worden naar een andere locatie, waarna het aldaar wordt vernietigd.

- Advertentie -
Vorig artikelZwartrijder (14) betrapt met boksbeugel
Volgend artikelVlissingse opgelicht voor 20.000 euro. Vanavond beelden van dader in Opsporing Verzocht
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.