Politie gebruikt pepperspray bij aanhouding vluchtende man

© 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een man is vanmiddag tijdens een verkeerscontrole op het Baskensburgplein gevlucht en met geweld aangehouden, een van de agenten heeft daarbij pepperspray gebruikt.

Rond kwart over drie controleerden agenten de snorfiets van een man. Volgens een politiewoordvoerder was de scooter opgevoerd. Ook weigerde de berijder een speekseltest. De man werd ongeduldig en maande de agenten een boete uit te schrijven, dan kon hij verder.

- Advertentie -

De gespannen sfeer mondde uit in een handgemeen. Daarop vluchtte de man te voet in de richting van een sportschool. Een van de agenten spoot pepperspray in zijn gezicht. De man rende de bosjes in en hield zich schuil. Even later kwam hij tevoorschijn. Hij leek zich over te geven, maar probeerde opnieuw te vluchten.

De twee agenten, geholpen door een motoragent, kregen uiteindelijk de man onder controle. Op de grond liggend riep de verdachte dat hij geen adem kreeg. Omstanders herhaalden die oproep.

Uit de richting van de Nieuwe Vlissingseweg snelde een busje toe met zwaailicht en sirene, daarmee werd de man afgevoerd.

Volgens de politie gaat het om een 22-jarige Vlissinger. Hij zou een van de agenten met de dood hebben bedreigd.

- Advertentie -
Vorig artikelMelding vuurwapens in Vlissingen blijkt vals, politie voor niets uitgerukt
Volgend artikelBrandweer rukt met spoed uit voor gaslek in Adriaen Brouwerlaan
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).