Ruit van stadhuis Vlissingen kapot bij protesten tegen lockdown

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een kleine groep jongeren protesteert tegen de corona-maatregelen van het kabinet, op het Stadhuisplein waren zojuist tien eenheden politie en marechaussee. Er sneuvelde een ruit van het stadhuis.

Aan het begin van de middag waren op social media teksten geplaatst zoals deze: “Roep op en geef door, vanavond rellen in Vlissingen, laat je horen en pak je vrijheid terug, het kabinet gaat nu echt te ver!!!” Volgens een woordvoerder had ook de politie signalen dat er wat zou gebeuren. Na 20.00 uur kwamen de eerste meldingen van zwaar vuurwerk, na 21.00 uur zou de toestand uit de hand zijn gelopen. Op een filmpje is te zien dat vuurwerk ontploft tegen het stadhuis, aan de voorzijde. Ook zijn er bakstenen gegooid. Een ruit is daarbij gesneuveld.

- Advertentie -

De groep jongeren is vanaf het Stadhuisplein gevlucht in de richting van de binnenstad. Bij de bioscoop CineCity zouden auto’s beschadigd zijn. De politie heeft ondermeer een hondengeleider ingezet.

Update 23.15 uur – Ook burgemeester Van den Tillaar bezocht het Stadhuisplein. Hij reageert zojuist op Twitter: “Ingang gemeentehuis zwaar beschadigd. Pure vernielzucht, verwerpelijk! Ik roep iedereen op die maar iets gezien heeft dit te melden bij de politie!”

In de stad is het rustig. De politie staat nog bij het gemeentehuis, er wordt een houten plaat over de gebroken ruit bevestigd. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

- Advertentie -
Vorig artikelFietser gewond bij aanrijding op Singel
Volgend artikelPolitie groots aanwezig in Oost-Souburg vanwege grote groep rellende jongeren
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).