Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Afgelopen week heeft de politie drie mannen aangehouden voor het opblazen van een auto van een politieagent. Middels een vuurwerkbom is de auto opgeblazen.

In april 2020 werd een privéauto bij de woning van een agent in Westerzicht door een vuurwerkbom opgeblazen. Omdat het incident voor onrust onder buurtbewoners zorgde, werd het huis van de agent onmiddellijk met een camera bewaakt. De politie startte een onderzoek naar het geweldsincident. Zo werden diverse getuigen verhoord. Door deze informatie kwamen twee Middelburgers (20 en 25 jaar) in beeld. Tijdens het onderzoek werd de recherche geïnformeerd over diverse EncroChat-berichten die wezen naar een man (42) uit Goes en een man (45) uit Middelburg.

De 20-jarige man werd zaterdag 2 januari in zijn woning in Middelburg gearresteerd. Hij is deze week voor de rechter-commissaris geleid en zit nog vast. Twee dagen later werd de Middelburger (25) in het huis van bewaring in Middelburg aangehouden. Hij zat al vast voor een ander onderzoek. Donderdag werd in Torentijd de Goesenaar aangehouden. Ook hij zat voor een ander onderzoek reeds binnen. Volgende week staat het verhoor gepland van de 45-jarige man uit Middelburg. De politie vermoedt dat er sprake is geweest van een doelbewuste wraakactie tegen de agent.

Zie ook:
Auto opgeblazen door zwaar vuurwerk in Westerzicht (9 april 2020)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier