Politie vraagt kermisuitbaters geen (nep)wapens meer te verstrekken

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Na incidenten met balletjespistolen in het centrum heeft de politie vanmiddag kermisuitbaters op de Jan Weugkade dringend verzocht geen wapens of gelijkvormige spullen meer uit te reiken als ‘prijs’.

Eerder vanmiddag hielden agenten in kogelwerende vesten een groepje jongeren staande na een melding uit de Nieuwstraat. Een van de jongens bleek een balletjespistool in zijn heuptas te hebben. Hij was zich van geen kwaad bewust, aldus politiewoordvoerder Dik Advocaat. Gisteren tegen de avond kreeg de politie een melding vanuit een modewinkel in de Walstraat: een jongeman had met een pistool gezwaaid en was richting Lange Zelke gelopen. Meteen zochten agenten in kogelwerende vesten de Walstraat en directe omgeving af. Voor de Kruidvat legitimeerden ze vier jongeren (foto) die echter niets bij zich hadden wat op een wapen leek.

- Advertentie -

Op grond van de beschikbare informatie besloot de politie vanmiddag naar de kermis op de Jan Weugkade te gaan. Er werden geen wapens aangetroffen. Volgens politiewoordvoerder Dik Advocaat gaf een van de exploitanten te kennen dat hij gisteren uit eigen wil de uitgifte van ‘speelgoedpistolen’ had gestaakt.

- Advertentie -
Vorig artikelSlachtoffer schietpartij Vrijgang Vlissingen is tiener
Volgend artikelJongen (17) aangehouden als verdachte voor schietpartij Vrijgang
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).