Hulpverleners op het Nollestrand voor noodsituatie met kind

Agenten na afloop bij de plek waar het gebeurde. © Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Politie en ambulancedienst zijn vanavond rond 19.00 uur opgeroepen naar het Nollestrand voor een kind dat spoedeisende medische hulp nodig had.

Het betrof een jongetje dat volgens een ooggetuige een kuil aan het graven was en daarbij onder het zand terechtkwam. Een politiewoordvoerster verklaart desgevraagd niet over informatie te beschikken. Ze kan de lezing van de ooggetuige dus niet bevestigen.

- Advertentie -

De eerste drie agenten die op het Nollehoofd aankwamen, besloten over het strand te lopen, omrijden via het duinfietspad zou op hetzelfde neerkomen qua tijd. Intussen wachtte de jeep van de Strandwacht op het ambulancepersoneel. Even later reed ook de politiejeep met zwaailicht en sirene langs de kustlijn.

Het kleine slachtoffer werd geruime tijd verzorgd. De traumahalikopter van Rotterdam was opgeroepen maar die kon ter hoogte van Middelharnis retour. Op het strand was te zien dat het jongetje in de armen van een vrouw, mogelijk zijn moeder, naar de politiejeep gedragen werd. Die reed naar de ambulance op het Nollehoofd. Het ambulancepersoneel volgde met de Strandwacht.

De jongen is naar het ziekenhuis gebracht, over zijn toestand is niets bekendgemaakt.

Update zaterdag 13 augustus – De strandwachten bevestigen op Instagram dat het kind een kuil had gegraven die instortte.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie zoekt getuigen na bedreiging op straat in Vlissingen
Volgend artikelPersonenauto getakeld na eenzijdig ongeluk
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).