Man (26) aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

Agenten hebben donderdagavond een 26-jarige man uit Groede aangehouden. De man wordt verdacht van rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot.

Politiemensen reden donderdagavond rond 22.50 uur op de Schroeweg in Middelburg, toen de bestuurder van een auto hun aandacht trok. De automobilist stopte zonder reden op een opstelstrook naast de N254 en wisselde van plek met een andere inzittende van de auto. De agenten controleerden de gegevens van de auto en ontdekten dat de bestuurder van de auto niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Ze besloten de auto plus de inzittenden dan ook te controleren. Dat gebeurde op de Marie Curieweg in Ritthem.

- Advertentie -

Achter het stuur van de auto zat een 24-jarige vrouw uit Vlissingen. De man die eerder achter het stuur had gezeten, een 26-jarige inwoner van Groede, zat achterin. De man moest zich legitimeren, maar gedroeg zich vervelend. Hij volgde de aanwijzingen van de politieagenten niet op. Vervolgens probeerde hij er vandoor te gaan. Ook nadat hij was aangehouden, bleef hij zich verzetten. Hij probeerde een politieagent te schoppen en schold haar uit. De man is uiteindelijk naar Torentijd gebracht en in de cel gezet.

Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man in oktober 2022 ongeldig is verklaard en dat de man zich daarna meerdere malen schuldig heeft gemaakt aan rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De auto waarin hij reed, is in beslag genomen.

- Advertentie -
Vorig artikelGewapende mannen (18) stelen pakketjes uit bestelbus bezorger
Volgend artikelOngeval op fietspad Paul Krugerstraat Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.