Gevluchte bestuurder Bloemenlaan nog niet aangehouden

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De bestuurder die gisteravond na een wilde achtervolging door Vlissingen vluchtte, is nog niet aangehouden. Dat liet de politie vanmorgen weten in een verklaring.

Rond 19.00 uur ontvingen agenten een melding dat de ANPR-camera een voertuig had geregistreerd, waarvan de bestuurder zich mogelijk bezig zou houden met criminele activiteiten. Tevens zou de bestuurder niet in bezit zijn van een rijbewijs.

- Advertentie -

Rond 19.25 uur zag een agent het voertuig op de N57 bij Vrouwenpolder rijden. Agenten gaan vervolgens voor het voertuig rijden en geven deze een stopteken. Het voertuig lijkt de politieauto in eerste instantie te volgen, maar besluit dan om met hoge snelheid alsnog zijn weg te vervolgen. De agent zet de achtervolging in richting Vlissingen. Na een tijdje komen er meer politieauto’s bij om het voertuig tot stoppen te manen. Vanwege het rijgedrag van de bestuurder moeten diverse tegenliggers uitwijken naar de berm, de bestuurder haalt namelijk gevaarlijk in, rijdt over verdrijvingsvlakken en in tegengestelde richting.

Op de Bloemenlaan remt de bestuurder af vanwege werkzaamheden. De politieauto komt ook tot stilstand en raakt hierbij het verdachte voertuig. De bestuurder springt uit de auto en rent weg. De agent springt ook uit zijn auto en zet de achtervolging te voet verder. De verdachte weet echter te ontkomen en is niet meer aangetroffen. Later is ook een diensthond ingezet maar dit levert niets op. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen voor onderzoek.

De tenaamgestelde van het voertuig kan diverse boetes verwachten. Uit onderzoek zal moeten blijken wie de verdachte bestuurder was van het voertuig.

Zie ook:
Wilde politieachtervolging met snelheden van 130 km/u eindigt in Vlissingen (06-12-2023)

- Advertentie -
Vorig artikelKleine brand in het Vlissingse Bonenburg snel geblust
Volgend artikelScooterrijdster gewond bij ongeval in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.