Brandweer blust uitslaande schuurbrand in Koudekerke

© Foto: Brandweer Koudekerke
- Advertentie -

In een schuur bij een woonhuis aan de Vlissingsestraat in Koudekerke woedde aan het einde van de middag een uitslaande brand. Eén persoon is door de ambulancedienst gecontroleerd.

Het vuur werd even na 17.30 uur ontdekt. In eerste instantie werd alleen de brandweer uit Koudekerke gealarmeerd voor de melding. Vanwege de omvang werd er vrij snel opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ en werd ook een blusvoertuig van de brandweer uit Vlissingen opgeroepen.

- Advertentie -

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is een man door medewerkers van de ambulance onderzocht. Hij had namelijk voor aankomst van de hulpdiensten zelf een bluspoging ondernomen. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De brand woedde tussen het plafond en het dak van de schuur welke een oppervlak heeft van zo’n 10 bij 15 meter. “We controleren het dak op eventuele vuurresten. Een deel van de schuur is door de brand beschadigd”, aldus de Veiligheidsregio. Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar het achterste deel van de schuur en de naastgelegen woning. Hierdoor zijn de daar aanwezige oldtimers, auto, motor en bromfiets niet betrokken bij de brand. Tijdens de brand waren er geen dieren of mensen in de schuur aanwezig. Wel is er in delen van de schuur rook- en waterschade.

Om even voor 19.00 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’ maar ze zullen voorlopig nog wel bezig zijn met nablussen. Vanwege de bluswerkzaamheden is de Vlissingsestraat tussen de Piersonstraat en de Lammerenburgweg afgesloten.

- Advertentie -
Vorig artikelScooterrijdster gewond bij ongeval in Vlissingen
Volgend artikelPolitie onderzoekt mogelijke schietpartij in buitengebied Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.