Brandweer druk doende met verschillende meldingen op nieuwjaarsdag

Foto: © Brandweer Middelburg Stromenweg
- Advertentie -

De brandweer is vandaag op nieuwsjaarsdag meerdere keren ingezet voor meerdere meldingen in Vlissingen en Oost-Souburg.

Zo kwam er vanmorgen een melding binnen van wateroverlast in een bovenwoning aan de Sterkenburg. Het water in de woning zou naar een ondergelegen woning in de meterkast zijn gelopen. De brandweer werd zonder spoed naar deze melding gestuurd. Later, nadat bleek dat er water in de meterkast terecht was gekomen, werden de officier van dienst en een brandonderzoeker met spoed ter plekke gestuurd.

- Advertentie -

Rond 11.45 uur werd de brandweer uit Oost-Souburg naar Hof Engelenburg gestuurd. Hier woedde brand in een ondergrondse restafvalcontainer. De brandweer heeft de container vol met water laten lopen. Hierdoor was de brand snel geblust.

Om 13.30 uur werd de brandweer uit Middelburg zonder spoed naar de Gildeweg in Vlissingen gestuurd. Op een bedrijventerrein stond een afvalcontainer in brand. Omdat de container door de hitte was gesmolten, kon de brandweer het geheel niet goed blussen. Daarom is besloten de container in delen te zagen met een reciprozaag. Hierna kon het brandje worden geblust.

Het aantal meldingen voor de brandweer in de gemeente Vlissingen daalde dit jaar iets. Het totaal aantal meldingen voor de brandweer in heel Zeeland nam fors af. Ook is er, voor zover nu bekend, geen geweld gebruikt tegen brandweerpersoneel. Lees onze samenvatting van de jaarwisseling hier terug. De meldingen tijdens de jaarwisseling nog eens teruglezen? Bekijk dan hier de meldingenkaart.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie: gewonde bij schietincident Middengebied Vlissingen
Volgend artikelAutobestuurder rijdt lantaarnpaal uit de grond in Oost-Souburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.