Opnieuw aanhouding in ronselzaak haven Vlissingen-Oost

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

De politie heeft opnieuw een aanhouding verricht in een onderzoek naar ronselpraktijken in de Vlissingse haven. De 32 jarige Poolse verdachte werd in het Twentse Enter aangehouden. Na zijn aanhouding is de verdachte overgebracht naar het politiecellencomplex in Middelburg.

Ronselaars zijn personen die zich bezighouden met het ‘werven’ van onder andere havenarbeiders om hen te helpen bij bijvoorbeeld de invoer van cocaïne. Bij het ronselen worden grote geldbedragen geboden of worden havenmedewerkers fors bedreigd of onder dwang gezet. De zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant startte eind november 2023 een opsporingsonderzoek nadat een havenmedewerker ernstig werd bedreigd.

- Advertentie -

In dit onderzoek werden eerder al een 41 jarige man zonder vaste woon of verblijf plaats en een 27 jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Deze verdachten zitten nog vast. De nu aangehouden 32 jarige man was voortvluchtig en werd gisteren aangehouden toen hij de Duits-Nederlandse grens passeerde.

Zie ook:
Grootste partij cocaïne van dit jaar onderschept in haven Vlissingen (15-11-2023)
Arrestatieteam (AT) pakt verdachte op voor ronselaarspraktijken (16-11-2023)

- Advertentie -
Vorig artikelGeluidsoverlast leidt naar persoon met openstaande gevangenisstraf
Volgend artikelVlissingers aangehouden voor ronselpraktijken in haven Vlissingen-Oost
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.