Vlissingers aangehouden voor ronselpraktijken in haven Vlissingen-Oost

Foto: © 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

Deze week heeft de politie wederom aanhoudingen gedaan voor ronselpraktijken. Twee mannen van 20 en 22 jaar uit de gemeente Vlissingen aangehouden omdat zij tegen betaling bedrijfsgegevens hadden geprobeerd te verkrijgen.

De Zeehavenpolitie startte een onderzoek nadat informatie werd ontvangen dat de mannen hebben geprobeerd bedrijfsgegevens te verkrijgen die belangrijk zijn bij de invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen.

- Advertentie -

Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar Torentijd voor verder onderzoek. Na onderzoek zijn beide mannen heengezonden. Ondanks hun heenzending blijven ze als verdachte aangemerkt.

12 maart jl. meldde de politie ook al een 32-jarige man uit Polen te hebben aangehouden voor ronselpraktijken in de haven van Vlissingen. Ronselaars zijn personen die zich bezighouden met het ‘werven’ van onder andere havenarbeiders om hen te helpen bij bijvoorbeeld de invoer van cocaïne. Bij het ronselen worden grote geldbedragen geboden of worden havenmedewerkers fors bedreigd of onder dwang gezet.

Zie ook:
Grootste partij cocaïne van dit jaar onderschept in haven Vlissingen (15-11-2023)
Arrestatieteam (AT) pakt verdachte op voor ronselaarspraktijken (16-11-2023)
Opnieuw aanhouding in ronselzaak haven Vlissingen-Oost (13-03-2024)

- Advertentie -
Vorig artikelOpnieuw aanhouding in ronselzaak haven Vlissingen-Oost
Volgend artikelVoormalig havenarbeider verdacht van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.