Zeemijn Binnenhaven 14 kilometer uit de kust tot ontploffing gebracht

En still uit de video die de EODD vanmorgen maakte tijdens de detonatie van de mijn. © Foto: Explosieven Opruimingsdienst Defensie
- Advertentie -

De zeemijn die afgelopen dinsdag in de Binnenhaven van Vlissingen werd gevonden is aan het einde van de ochtend op zee bij Westkapelle tot ontploffing gebracht.

Zo’n 14 kilometer uit de kust bij Westkapelle op een diepte van 15 meter, rond 11.30 uur, vond de detonatie van de mijn plaats. De bom was eerder die ochtend vanuit de Binnenhaven middels een kraan op het schip Argus van de Koninklijke Marine gehesen. Het explosief was afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog en van Duitse makelij. Volgens Defensie gaat het op een zogeheten invloedsmijn. Er zat zo’n 926 kilogram chemische springstof in het explosief.

- Advertentie -

De zeemijn werd dinsdag omstreeks 15.30 uur ontdekt door aannemingsbedrijf Van der Straaten die in opdracht van Damen in de Binnenhaven zoeken naar explosieven. Dit omdat de scheepsbouwer uitbreidingsplannen heeft.

Zie ook:

– Zeemijn Binnenhaven Vlissingen door EODD uit het water gehaald (10-05-2024)
Mogelijk explosief gevonden in Binnenhaven Vlissingen (07-05-2024)
– Politie: Bom Binnenhaven onschadelijk, stremming scheepvaart opgeheven (07-05-2024

- Advertentie -
Vorig artikelVuurwerk door brievenbus van woning gegooid, politie zoekt getuigen
Volgend artikelBruinvis aangespoeld op glooiing bij Gevangentoren
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!