Ruim 3600 kilo cocaïne onderschept, Middelburger (27) aangehouden

De partij drugs van 3600 kilo. © Foto: Douane
- Advertentie -

De Douane heeft op woensdag tijdens een reguliere controle ruim 3600 kilo cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Het gaat om de grootste drugsvangst van dit jaar in Zeeland tot nu toe.

De verdovende middelen zaten verstopt tussen een lading bananen die afkomstig was uit Ecuador en onderweg was naar Duitsland. De straatwaarde van de onderschepte drugs bedraagt ruim 270 miljoen euro.

- Advertentie -

Een 27-jarige man uit Middelburg is door de Zeehavenpolitie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugssmokkel. In samenwerking met de Douane wordt de woning van de verdachte doorzocht.

De politie en Koninklijke Marechaussee hebben de Douane woensdag bijgestaan met beveiligen van het havengebied. De drugs zijn afgevoerd en vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane.

- Advertentie -
Vorig artikelVrouw in scootmobiel onderuit na botsing met auto
Volgend artikelTraumahelikopter ingezet voor reanimatie van kind in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.