Tweede verdachte opgepakt voor grootste vondst cocaïne van dit jaar

De partij drugs van 3600 kilo. © Foto: Douane
- Advertentie -

De politie heeft onlangs een tweede verdachte aangehouden vanwege een drugsvondst vorige week in de haven van Vlissingen. Toen werd tijdens een controle in de haven 3630 kilo cocaïne aangetroffen.

De aangehouden verdachte is volgens de politie een 64-jarige vrachtwagenchauffeur. De aanhouding van de chauffeur werd, in verband met onderzoeksbelangen, pas nu bekendgemaakt. De 64-jarige man wordt verdacht van de betrokkenheid bij de invoer van cocaïne. De rechter-commissaris besloot dat de man nog zeker 14 dagen vast blijft zitten.

- Advertentie -

Eerder werd een 27-jarige Middelburger aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het drugstransport. De politie heeft deze verdachte echter weer vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs. De cocaïne werd tijdens een reguliere controle van de Douane ontdekt tussen een lading bananen uit Ecuador. Volgens het Openbaar Ministerie ging het op de grootste drugsvangst van dit jaar.

- Advertentie -
Vorig artikelGewonde bij incident in woning Verkuijl Quakkelaarstraat
Volgend artikelFietser belandt op motorkap na aanrijding met automobilist
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.